Η εφαρμογή της κλινικής διατροφής με στόχο την πρόληψη και τη διαχείριση ασθενειών που σχετίζονται άμεσα με τη διατροφή, μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα και στους βιοχημικούς δείκτες αλλά και στα συμπτώματα των νόσων. Σε ορισμένες κλινικές νόσους, μάλιστα, η διατροφή χρησιμοποιείται ως το κύριο θεραπευτικό μέσο (π.χ. παχυσαρκία & σακχαρώδης διαβήτης).

Στο Human Performance Lab η κλινική διατροφή προσαρμόζεται στα εκάστοτε νοσήματα προκειμένου οι ασθενείς να τα διαχειριστούν ορθότερα μέσω της κατάλληλης διατροφής. Στόχος μας είναι η ρύθμιση της νόσου, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των θεραπειών στις οποίες υποβάλλεται ο ασθενής και η παράλληλη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Απευθυνόμαστε σε άτομα που στοχεύουν στην πρόληψη, υποστήριξη και αντιμετώπιση νοσημάτων όπως: παχυσαρκία, αρτηριακή υπέρταση,  καρδιαγγειακά νοσήματα, δυσλιπιδαιμία (αυξημένη χοληστερόλη/ τριγλυκερίδια), σακχαρώδης διαβήτης και λοιπές μεταβολικές διαταραχές, ουρική αρθρίτιδα, νεφρικά νοσήματα, λιπώδης διήθηση ήπατος, γαστρεντερικά προβλήματα (π.χ. σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κ.α.), οστεοπόρωση, σιδηροπενική αναιμία και κοιλιοκάκη.