ΔΙΟΔΟΙ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΦΩΤΟΣ – Light Emitting Diodes (LED) Οι ηλεκτρονικοί λαμπτήρες LED είναι η πιο πρόσφατη καινοτομία στην τεχνολογία λαμπτήρων για πολύ μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και εξαιρετική ποιότητα φωτός.Μία μονάδα LED έχει μικρό μέγεθος και αποτελείται από ειδικό μίγμα κρυστάλλων πυριτίου.
Το φως παράγεται όταν ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα λίγων volt περάσει μέσω ενός τσιπ στη μονάδα LED.
Τα προϊόντα φωτισμού LED χρησιμοποιούν μια σειρά υψηλών προδιαγραφών, διόδων φωτεινότητας για τη παραγωγή φωτός, σε αντίθεση με την παραδοσιακή χρήση των λαμπτήρων πυρακτώσεως ή των λαμπτήρων φθορισμού (γνωστές και ως οικονομικές!).

Ο φωτισμός με λάμπες πυρακτώσεως είναι μια παλιά τεχνολογία τουλάχιστον 100 ετών και θεωρείται πλέον ξεπερασμένη. Οι λάμπες πυρακτώσεως είναι εύθραυστες, με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, από την οποία το 85% μετατρέπεται σε θερμότητα και μόλις το 15% σε φως. Ο μέσος όρος ζωής τους είναι περίπου 1.000 ώρες.

Οι λαμπτήρες φθορισμού που χρησιμοποιούμαι συνήθως έχουν και αυτοί  τα εξής μειονεκτήματα. Είναι εύθραυστοι  και περιβαλλοντικά επικίνδυνοι σε περίπτωση θραύσης. Είναι οικονομικότεροι των λαμπτήρων πυρακτώσεως αλλά πολύ πιο ενεργοβόροι από τους λαμπτήρες LED. Κατά την έναρξη λειτουργίας τους απαιτούν έως και 4 φορές την ονομαστική τους τάση επιβαρύνοντας το ηλεκτρικό μας σύστημα. Ο μέσος όρος ζωής τους είναι περίπου 6.000 – 10.000 ώρες σε θερμοκρασίες δωματίου ενώ μειώνεται κατά πολύ όταν λειτουργούν σε εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης μία δόνηση μπορεί να καταστρέψει μία κοινή λάμπα ειδικά όταν είναι πυρακτωμένη και το παραμικρό κτύπημα να σπάσει το γυάλινο περίβλημα ενός λαμπτήρα φθορισμού.

Οι ηλεκτρονικοί λαμπτήρες LED λόγω του μεγέθους τους και της  ενιαίας συμπαγούς κατασκευής τους θεωρούνται πρακτικά άθραυστοι. Η ταχεία τεχνολογική ανάπτυξη των ημιαγωγών διόδων εκπομπής φωτός (LED), υψηλής ποιότητας και φωτεινότητας έχει ανοίξει τον δρόμο για τον οικονομικότερο και περιβαλλοντικά φιλικότερο φωτισμό.

Κύρια πλεονεκτήματά τους είναι:

Αντίθετα από όλους τους άλλους λαμπτήρες, σχεδόν όλη η ενέργεια που καταναλώνουν τα LEDsμετατρέπεται σε φως και όχι σε θερμότητα.

Η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 80.000 ώρες, δηλαδή πάνω από 18 χρόνια! με λειτουργία 10 ωρών ημερησίως.

Πρακτική εφαρμογή μέχρι σήμερα της ποιότητας των LEDs είναι οι μικρές λυχνίες που χρησιμοποιούνται σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, με αξιόπιστη καθημερινή λειτουργία χωρίς να καίγονται ποτέ.

Οι ηλεκτρονικοί λαμπτήρες LED αποτελούν πλέον σήμερα την ιδανική λύση φωτισμού συνδυάζοντας:

•Υψηλή φωτεινότητα με εξαιρετικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
•Πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
•Σχεδόν μηδενική θερμική απόδοση.
Φιλικότητα προς το περιβάλλον
 
ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
  • ØΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 94% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΛΑΜΠΕΣ
  • ØΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 50000–80000 ΩΡΕΣ
  • ØΔΕΝ ΑΠΟΒΑΛΟΥΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ
  • ØΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ
  • ØΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
  • ØΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ
  • ØΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ
  • ØΠΛΗΡΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ

Share it....

Share to Facebook
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex